Food,  Travel

When things get fishy

When things get fishy

Vis zit boordevol vitaminen en moet in de keuken met respect behandeld worden. Als je voor vers gaat, dan heeft bijna elke vissoort zijn ideale seizoen. Niet alleen is dan de smaak op zijn best en de prijs het laagst, vis kopen op het juiste ogenblik is bovendien goed voor de duurzaamheid van het visbestand in onze zeeën.

De zomer is het seizoen van de platvissen, in tegenstelling wat sommige vishandelaren je willen doen geloven. Verse zeetiong is op zijn best in juli en augustus. Dan zijn ze het dikst en hebben ze geen kuit in de buik. De meeste platvissen, zoals zeetong, griet, tarbot, pladijs en heilbot leven op de zeebodem. In de zomer is het water het warmst, is er het meeste plankton en zijn de garnalen op hun dikst.

Ook garnalen en mosselen zijn in deze periode van het jaar op hun best, net als traditionele vissoorten uit de Middellandse Zee, zoals octopus en pijlinktvis, hoewel die meer en meer in de Noordzee gevangen worden.

Vis schittert in de meest uiteenlopende bereiding, als voorgerecht of hoofdgerecht. Deze 25 niet te moeilijke suggesties mogen komende weken niet ontbreken in je bord. Bij voorkeur te consumeren met een lekker glas wijn. Smakelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *